Om oss medlemmar i gruppen


Niclas - baryton

Oboeist sedan tidiga tonår och med musiken i familjen. Livnärde mig som frilansmusiker under några år efter skoltiden vilket gav många minnesvärda stunder och snabba inhopp i diverse orkestrar runt om i landet.
     Sången har alltid varit nära till hands även om det inte varit mitt primära "instrument". Bl.a sjöng jag i kören på Kristianstads operettsällskap under 4 år och under mitt år som utbytestudent i USA introducerade en glad trumpetare i ett marching band mig till begreppet barbershop. (ja amerikanarna använder Oboe i sina marschorkestrar ;-).
     
Numera mångsysslande företagare med musiken som hobby.Cristina - sopran 

Med en mamma som var en av de kända svenska sångerskorna på 50-talet och en pappa som var förste cellist i Roms symfoniorkester i över 40 år har musik i alla former varit centralt i mitt liv. Jag började tidigt min utbildning som operasångerska här i Sverige på Operastudio 67 och Konservatorielinjen men flyttade till Italien där jag vidareutbildade mig bl.a på Verdikonservatoriet i Milano med master classes under Jean Paul Blivet's konstnärliga ledning. Under mina 7 år i Italien har jag bl.a framträtt med St. Cecilias barockensemble och spelat in en CD-skiva på Oratorio del Gonfalone i Rom.
     På senare tid har jag breddat min repertoar utöver det rent klassiska, som sopran här i Holiday Singers och med mitt eget band "Cristina Taube med Pelle Olssons Orkester" där jag bland annat återupptagit min mammas musik från 50-talet.
     Vid sidan av musiken är jag egen företagare inom Italienskt mode och på fritiden ägnar jag mig passionerat åt sport som tennis, löpning och bågskytte.

 Håkan - bas 

"Musikalisk mångsysslare.
   Spelar diverse olika instrument – t.ex. piano i storbandet Swing & Beat Big Band och i tradjazzbandet Louisiana Dixie Kings.
   Spelar trombone i storbandet Ericsson Big Band och i tradjazzbandet Royal Garden Jazz Band. Spelar dessutom fiol i Slagsta Gilles spelmanslag.
   Har sjungit många år i Akademiska Kören och i Tyresö Kammarkör och var en av pionjärerna som introducerade Barbershop- musiken i Sverige. Sjunger alltså för närvarande bas i vokalgruppen Holiday Singers."

 

Håkan Åkerstedt


Vivian - alt

”Jag började spela piano som 6-åring, orgel något senare och har tidigare mest ägnat mig åt klassisk pianomusik. Numera tassar jag också på jazzmusikens mark som pianist.
     Jag har sjungit i kör hela mitt liv och sammanträffade med övriga medlemmar i Holiday Singers i Akademiska Kören på 70-talet. Vi startade då friskt med vår vokalensemble men tog av olika skäl en paus på ca 30 år. Min arbetskarriär hamnade inom området kommunikation och konflikthantering i företag, ämnen som jag fortfarande föreläser kring.
    Musikaliskt ägnade jag mig under dessa år åt Storkyrkans Kör under Gustaf Sjökvists ledning - i kyrkomusikaliska sammanhang och med storslagna konserter, både i Sverige och på utlandsturnéer.
     Jag är lycklig över att vi kommit igång med Holiday Singers igen, med en allt större och mycket varierad repertoar. Gammal vänskap rostar aldrig, särskilt inte om den hålls ihop av musik!"

 

Viviann Rössner-Wejke


Björn - tenor

"Jag startade min jazzbana som tubaist i skolbandet Cotton Pickers kring 1960. Började snart också med kontrabas.
   Var med i Dixie Group -62 och Swing & Barbershop i många år. Vikarierade ibland med Cave Stompers och har därefter varit ordinarie basist i ett par omgångar.
    Har sjungit mycket Barbershop och blandad kör.
   Spelar även tenorsax, tvärflöjt och sopranino i Orchester Four Or More och bas i gruppen Marianne Z med Tre herrar.
    
Före min pensionering var jag hörselforskare i ca 30 år på Karolinska Institutet.
   Speciella spelminnen är jam med Svend Asmussen och en spelning med Ben Webster som gästsolist i Dixie Group -62 på Stampen."

 

Björn Hagerman 

Alla fem tillsammans


Nuvarande sättning
Tidigare sjöng Olle Bolander (längst till höger i bild) barytonstämman
Ännu tidigare sjöng Marianne Zachrisson (tvåa från vänster i bild) sopranstämman